Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει τελικά η αυλαία της σεζόν 2020-21, με τη διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων του Κυπέλλου Κορινθίας.

Αρχικά, η ΕΠΣΚ είχε ορίσει την πρώτη φάση της διοργάνωσης για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου αλλά, τελικά τη μετέφερε μια εβδομάδα νωρίτερα για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις συμμετοχής, καταληκτική ημερομηνία είναι η 21η Αυγούστου, ενώ η κλήρωση της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου στα γραφεία της Ένωσης.

«Η ημερομηνία έναρξη της πρώτης φάσης  των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας ορίζεται η 5-6/9/2020 και 12-13/9/2020.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση  που θα γίνει στις  24 Αυγούστου 2020 ημέρα Δευτέρα στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και ώρα 12.00  (Νοταρά 48)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η ΕΠΣΚ.

«Στο ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ διεξαγωγής των αγώνων θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες Α, Β, Γ΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ-άουτ) ύστερα από δημόσια κλήρωση.

Σύμφωνα με τον αριθμό Σωματείων που θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ανάλογος αριθμός θα εξαιρεθεί από την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων κυπέλλου.

Β) Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού (νοκ άουτ) μέχρι τον ημιτελικό γύρο.

Γ) Όλοι οι αγώνες ορίζονται ύστερα από δημόσια κλήρωση. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.

Δ) Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ θα διεξαχθεί με το σύστημα των διπλών συναντήσεων.

Ε) Ο ΤΕΛΙΚΟΣ για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ένωσης, που θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδος (διοργανώτρια η Ε.Π.Ο.) διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο που ορίζει η Ε.Π.Σ. Κορινθίας», επισημαίνεται ακόμη, ενώ για τη συμμετοχή των ομάδων, η προκήρυξη αναφέρει:

«Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Σωματείων Κορινθίας συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα Σωματεία της Α΄ και Β΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας καθώς και τα Σωματεία της Γ΄. Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και προαιρετικά τα Σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας.

Ι. Τα παραπάνω Σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι 21.08.2020 στη Γραμματεία της ΕΝΩΣΗΣ Δήλωση Συμμετοχής, που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο εκατόν πενήντα (150) ΕΥΡΩ για την Α΄ Τοπική κατηγορία, εκατόν πενήντα (150) ΕΥΡΩ για την Γ΄. Εθνική κατηγορία, εκατό (100) ΕΥΡΩ για την Β΄ Τοπική Κατηγορία και πενήντα (50) ευρώ για την Γ΄ Τοπική Κατηγορία».