Την άμεση ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων που έχουν εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτερής Αυγενάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο», επισήμανε πως κάθε σωματείο θα λάβει το ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον άθλημα που διατηρεί θα παίρνει άλλα 1.000 ευρώ. Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα ο Αυγενάκης:

«Εάν, υπό τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε πλέον με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, δεν σπεύδαμε να τα ενισχύσουμε, να εκταμιεύσουμε αμέσως τα 12 εκατ. και να τα διαθέσουμε για να στηριχθούν, θα λειτουργούσαμε ως “τιμωροί”, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την πολιτική και τη φιλοσοφίας μας. Άλλωστε, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τα οφέλη που θα αποκομίζει η κοινωνία, ο καθένας μας από κάτι τέτοιο, είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας.

Κι εδώ μιλάμε πλέον για την “επιβίωση” των σωματείων. Κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό, λοιπόν, θα υπάρξει μόνο ένα κριτήριο καθορισμού του ποσού για κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την αίτηση του στο Μητρώο: Το πόσα αθλήματα καλλιεργεί, φυσικά με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Έτσι, σωματείο με ένα μόνο άθλημα, θα εισπράξει 2.500 ευρώ και 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παραπάνω άθλημα.  Έως την Παρασκευή (6/11) το μεσημέρι είχαν ολοκληρώσει την κατάθεση της αίτησης τους 3.335 σωματεία τα οποία και θα ενισχυθούν άμεσα, ενώ 1.691 την είχαν ακόμα «ανοικτή» και εφόσον την ολοκληρώσουν, κατόπιν θα ενισχυθούν κι αυτά σε δεύτερο χρόνο.

Η λίστα των σωματείων και των χρημάτων που τους αναλογεί, βάσει αθλημάτων που καλλιεργούν και των ελέγχων που γίνονται από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, θα αναρτηθεί διότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε. Λειτουργούμε με διαφάνεια και όλα είναι στο φως. Να προσθέσω ότι από τις 3.335 ολοκληρωμένες αιτήσεις, είχαν ελεγχθεί 2.838 ως το μεσημέρι της Παρασκευής και 333 πληρούν όλα τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια!

Θέλω να συγχαρώ αυτά τα 333 απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα σωματεία που είναι πλέον εγγεγραμμένα στο Μητρώο και να ευχηθώ να εγγραφούν και όλα τα υπόλοιπα, θεραπεύοντας τις ελλείψεις τους. Τόσο οι υπηρεσιακοί μας, όσο και οι συνεργάτες μου, εργάζονται συνεχώς προκειμένου να διευκολύνουμε σε κάθε βαθμό τα σωματεία για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους και να εγγραφούν, ει δυνατόν, όλα στο Μητρώο. Διαφάνεια, νοικοκυροσύνη, τάξη στο αθλητικό τοπίο της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό».